Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ESA Elektronikproduktion | 15 mars 2016

Termas utrustning på ExoMars

Danska Terma är högst inblandade i ExoMars-projektet och har levererat en ”Remote Terminal and Power Unit”, RTPU, för landningsmodulen Schiaparelli.
ExoMars består av två stycken farkoster: Trace Gas Orbiter (TGO) som ska lägga sig i omloppsbana runt Mars, samt landaren Schiaparelli, döpt efter astronomen och Mars-experten Giovanni Schiaparelli (1835-1910).

Farkosterna väntas nå mars i oktober. Schiaparelli släpps då från TGO för att landa på mars yta. Den ”Remote Terminal and Power Unit”-enhet som Terma har levererat beskrivs som både en traditionell Power Supply Unit av det snitt som återfinns i exempelvis Rosetta, Mars Express och BepiColombo, samt ett avancerat och nyutvecklat sensorpaket.

RTPU:en ska implementera kontrollmanövrar och mäta temperaturer, tryck och orienteringen när farkosten närmar sig ytan. Den ska också medverka till att lösgöra värmeskölden, fallskärmen och kontrollera små raketer som används i slutet av landningen.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-19 10:20 V10.9.5-2