Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© vinnstock dreamstime.com Embedded | 17 mars 2016

Tieto vässar strategin

IT-bolaget Tieto kommer att vÀssa strategin ytterligare, med ambitionen att vÀxa snabbare Àn marknaden.
– VĂ„r ambition Ă€r att vara det ledande mjukvaru- och tjĂ€nsteföretaget i Norden. Sedan lanseringen av vĂ„r senaste strategi för fyra Ă„r sedan har vi förnyat verksamheten kraftigt. Vi har investerat i framtida tillvĂ€xtomrĂ„den, rekryterat nya kompetenser och etablerat tre interna startups. Nu gĂ„r vi in i en tillvĂ€xtfas och ökar investeringarna ytterligare för starkare innovation. Med vĂ„ra avancerade teknologier, vĂ„r mjukvara och vĂ„rt arbetssĂ€tt ger vi kunder spĂ€nnande möjligheter att förnya sina affĂ€rsverksamheter och skapa framtida innovationer, sĂ€ger Kimmo Alkio, vd och koncernchef för Tieto.

Tieto har identifierat tre strategiska vÀgval som nu blir drivande: tjÀnster för ökat kundvÀrde, nordiskt ledarskap och internationell expansion samt aktivt deltagande och innovationssamarbeten i öppna ekosystem. Bolaget har som ambition att med detta vÀxa snabbare Àn marknaden. TillvÀxten stöttas Àven genom internationell expansion av utvalda lösningar för olika branscher och Tieto avser att investera, sÀrskilt i mjukvarucentrerade affÀrsomrÄden.

Den nya strukturen kommer att trÀda i kraft frÄn och med den 1 juli 2016 och innebÀr att Tieto fokuseras pÄ tre industrigrupper (Financial Services, Public, Healthcare and Welfare och Industrial and Consumer Services) och fyra huvudsakliga tjÀnsteomrÄden (Technology Services and Modernization, Industry Solutions, Business Consulting and Implementation och Product Development Services).
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2