Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Kalmar Elektronikproduktion | 17 mars 2016

Kalmar flyttar produktion till Polen

Kalmar, som tillverkar truckar, kranar och automatiseringslösningar, kommer att flytta produktion till Polen. 190 anställda påverkas.
Kalmar, som är en del av Cargotec-koncernen, kommer att konsolidera sin montering i Europa. Produktionen av gaffeltruckar kommer därför att flytta från Sverige till Polen. I Sverige kommer det istället att investeras i nya lokaler och att göra landet till en innovations- och teknologihubb.

Det nya centret kommer att ligga i Ljungby och kommer att arbeta med digitala affärsmöjligheter, forskning och utveckling, prototypproduktion och tester av mobil utrustning.

Istället flyttas produktionen av gaffeltruckar, som för närvarande görs i Ldhult, ut ur Sverige och till polska Stargard. Kalmar har i den avsikten påbörjat förhandlingar med fackförbund och berörda parter.

”Vi inser att detta är en svår tid för människor i Lidhult, men vi måste se till att vi fortsätter att upprätthålla vår världsledande position även i framtiden”, säger Dan Pettersson, Senior Vice President, Mobile Equipment, Kalmar.

Företaget har för närvarande 350 personer anställda i Lidhult och Ljungby, och 320 personer i Polen.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-21 11:51 V11.0.0-1