Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Kalmar Elektronikproduktion | 17 mars 2016

Kalmar flyttar produktion till Polen

Kalmar, som tillverkar truckar, kranar och automatiseringslösningar, kommer att flytta produktion till Polen. 190 anstÀllda pÄverkas.
Kalmar, som Àr en del av Cargotec-koncernen, kommer att konsolidera sin montering i Europa. Produktionen av gaffeltruckar kommer dÀrför att flytta frÄn Sverige till Polen. I Sverige kommer det istÀllet att investeras i nya lokaler och att göra landet till en innovations- och teknologihubb.

Det nya centret kommer att ligga i Ljungby och kommer att arbeta med digitala affÀrsmöjligheter, forskning och utveckling, prototypproduktion och tester av mobil utrustning.

IstÀllet flyttas produktionen av gaffeltruckar, som för nÀrvarande görs i Ldhult, ut ur Sverige och till polska Stargard. Kalmar har i den avsikten pÄbörjat förhandlingar med fackförbund och berörda parter.

”Vi inser att detta Ă€r en svĂ„r tid för mĂ€nniskor i Lidhult, men vi mĂ„ste se till att vi fortsĂ€tter att upprĂ€tthĂ„lla vĂ„r vĂ€rldsledande position Ă€ven i framtiden”, sĂ€ger Dan Pettersson, Senior Vice President, Mobile Equipment, Kalmar.

Företaget har för nÀrvarande 350 personer anstÀllda i Lidhult och Ljungby, och 320 personer i Polen.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1