Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© mailthepic dreamstime.com Elektronikproduktion | 21 mars 2016

Hexagon köper italienskt radarbolag

MÀtteknikbolaget Hexagon AB har ingÄtt ett avtal om att förvÀrva GeoRadar-divisionen frÄn det italienska bolaget Ingegneria dei Sistemi S.p.A (IDS).
IDS Àr ett privatÀgt bolag och har kÀrnkompetens inom lösningar med radarteknik. IDS division GeoRadar arbetar inom den rollen mot en mÀngd olika branscher, sÄvÀl ovan som under jord, till gruvindustrin och geospatiala branscher. Verksamheten har sitt sÀte i nÀrheten av Pisa, Italien, och har cirka 60 anstÀllda. OmsÀttningen uppgick under 2015 till cirka 18 miljoner euro.

GeoRadars lösningar gör det möjligt för ingenjörer att i realtid fjÀrrövervaka jordens rörelser och vibrationer sÄsom gruvvÀggar, jordskred och glaciÀrer samt diverse infrastrukturer som broar, byggnader och dammar. GeoRadars underjordiska lösningar ger ingenjörer dimensionsinformation som till exempel storlek och placering av nedgrÀvda rör men Àven information om hÀlsotillstÄndet för vÀgar och jÀrnvÀgsrÀls genom detektering av underjordiska sprickor och hÄligheter.

– GeoRadars lösningar Ă€r ett utmĂ€rkt komplement till vĂ„ra lösningar inom datainsamling och stĂ€rker Hexagons portfölj över en mĂ€ngd olika omrĂ„den som lantmĂ€teri, bygg- och gruvindustrin. Genom att kombinera GeoRadars teknologier med vĂ„r teknologiportfölj för mobil datainsamling, breddar vi dessutom vĂ„rt erbjudande av lösningar för hantering och underhĂ„ll av tillgĂ„ngar inom omrĂ„den som till exempel, vatten, vĂ€g och jĂ€rnvĂ€g, sĂ€ger Ola RollĂ©n, vd och koncernchef Hexagon.

Slutförande av transaktionen Àr föremÄl för sedvanliga villkor. FörvÀrvet vÀntas slutföras under andra kvartalet 2016.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1