Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Siemens Elektronikproduktion | 24 mars 2016

Siemens automatiserar Köpenhamns pendeltåg

Köpenhamns S-tog (pendeltåg-systemet) är ryggraden i huvudstadens offentliga lokaltrafik och bär omkring 350’000 passagerare per dag - och antalet ökar hela tiden. Siemens hjälper nu till med uppgraderingen.
Inom loppet av sex år kommer Siemens utrusta Köpenhamns hela pendeltågsnät med Trainguard MT tågstyrsystem som använder kommunikationsbaserad Train Control (CBTC) för att automatisera driften. Detta har gjort det möjligt att minska tåg-tidsintervallet mellan tågen från 120 sekunder till 70 sekunder i innerstaden.

Den första fasen, den nyöppnade 25 kilometer långa sträckan A, löper från förorten Hilleröd i norr till Jaegersborg öster om huvudstaden och kommer att användas av mer än 70’000 pendlare per dag. När hela nätverket är öppet kommer upp till 84 tåg i timmen att resa på stomnätet .

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-21 11:51 V11.0.0-1