Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© demarco dreamstime.com Komponenter | 29 mars 2016

PKC sätter upp dotterbolag tillsammans med JAC

Finska EMS-koncernen PKC Group har idag skrivit under ett avtal med Anhui Jianghuai Automobile Co., Ltd:s (JAC) dotterbolag Hefei Jianghuai Automobile Co., Ltd (Hefei JAC).
JV-bolaget kommer att inkludera wiring harness-verksamheten hos JAC group med målet att ta över annan, för närvarande outsourcad, verksamhet inom kablage. Dotterbolaget som sätts upp ska bli den huvudsakliga leverantörer av kablage-lösningar för JAC Group och ska kunna hantera design, utveckling och tillverkning.

JV-bolaget kommer att ha ett 50/50-ägande och består av ett nytt bolag som etableras av Hefei JAC och PKC i staden Hefei, Anhui-provinsen i Kina. Bolagets beräknade värde är 14 miljoner euro varav PKC bidrar med 7 miljoner euro. JV-avtalet innehåller också särskilda villkor avseende PKC:s rätt att konsolidera.

”Vi är oerhört stolta över att samarbeta med JAC, som är en av de ledande kinesiska bil-OEM:arna. Expansionen i Kina är ett stort genombrott för PKC och en logisk kontinuitet av vår strategi som presenterades under våren 2013. PKC:s marknadsposition i Kina kommer att öka avsevärt”, säger Matti Hyytiäinen, President & CEO PKC Group.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-17 15:35 V10.9.3-2