Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© saab Elektronikproduktion | 30 mars 2016

Saab levererar till ledningscentraler

Försvarsföretaget Saab har tecknat ett kontrakt med den lokala polismyndigheten i grevskapet Cheshire i Storbritannien om att leverera ett sammanhÄllet system till dess ledningscentral.
Kontraktet löper under en tioÄrsperiod. Dessutom har ett ramavtal ingÄtts dÀr sexton ytterligare brittiska lokala polismyndigheter namnges och de kan inhandla systemet direkt frÄn Saab.

Saabs plattform SAFE kommer att ersÀtta ett antal av Cheshire-polisens Àldre system med en enda lösning. SAFE kommer att införas i hela polisorganisationen för all kontakt med allmÀnheten, inklusive samtal till larmnumren 999 och 101, incidenthantering, kommunikation och resurshantering.

– Saab har lĂ„ng erfarenhet av att samarbeta med olika larmtjĂ€nster och vi har nu möjlighet att leverera SAFE:s innovativa egenskaper till Storbritannien. SAFE Ă€r en helt enhetlig lösning som Ă€r i operativ drift i över 30 ledningscentraler över hela vĂ€rlden. FörmĂ„gan att kunna integrera flera olika kommunikationssystem och underrĂ€ttelsekĂ€llor, samt att kunna dela data med andra myndigheter, Ă€r avgörande egenskaperna för en modern larmtjĂ€nst. SAFE har konstruerats frĂ„n grunden för att möta dessa utmaningar, sĂ€ger Simon Read, chef för Public Safety Solutions pĂ„ Saab.

Cheshire-polisen Àr den första brittiska polisstyrka som gÄr över frÄn en traditionell lösning som bygger pÄ flera olika system, till att sammanföra styrning av det aktuella kommunikationsnÀtverket Airwave och det framtida LTE-baserade ESN (Emergency Services Network), med styrning av resurser, kontakter och incidenter i ett enda system.

– Det hĂ€r Ă€r resultatet av en omfattande utvĂ€rdering av polisens nuvarande och framtida behov. Genom att föra samman flera olika system, kommer vi inte bara att minska vĂ„ra kostnader och öka effektiviteten, utan ocksĂ„ kunna utnyttja information bĂ€ttre och i slutĂ€ndan kunna erbjuda allmĂ€nheten bĂ€ttre tjĂ€nster, sĂ€ger John Dwyer, poliskommissarie vid Cheshirepolisen.
Leveransen av SAFE startar omedelbart och införandet av systemet fortsÀtter under 2016.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1