Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© bakhtiarzein dreamstime.com Elektronikproduktion | 31 mars 2016

Hexagon köper AICON 3D Systems

Mätteknikföretaget Hexagon AB köper AICON 3D Systems. Bolaget är en leverantör av portabla, optiska 3D-mätinstrument som används i tillverkningsindustrin.
AICON 3D Systems är baserat i Braunschweig, Tyskland. Kunderna återfinns inom bland annat bil-, flyg- och varvsindustrin samt inom förnybar energi och mekanik. Portföljen omfattar portabla koordinatmätmaskiner för universella applikationer och specialiserade optiska 3D-mätinstrument som möjliggör effektiv kvalitetskontroll med hög precision i tillverkningsprocessen.

AICON har över 140 anställda och beskrivs ha en stark närvaro i Tyskland. De har dotterbolag i Kina, Korea, Japan och USA och ett nätverk av återförsäljare över hela världen.

"AICON √§r ett v√§lk√§nt varum√§rke med stark teknisk k√§rnkompetens inom sina utvecklingsteam och en produktportf√∂lj som passar v√§l in i Hexagons strategi. Vi ser ocks√• m√∂jligheter f√∂r AICON att ytterligare expandera internationellt med hj√§lp av Hexagons globala n√§rvaro”, s√§ger Ola Roll√©n, vd och koncernchef Hexagon.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2