Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© panasonic Elektronikproduktion | 26 april 2016

Panasonic och Siemens samarbetar för framtidens elektronikfabrik

Panasonic och Seimens har skrivit en avsiktsförklaring om att arbeta nära varandra med automationskoncept för elektronikindustrin med fokus på standardiserad produktionslinje-integration.

Bilden: (Till vänster) Anton S.Huber, CEO, Digital Factory Division vid Siemens AG, och (till höger) Hiroyuki Aota, Executive Officer, Panasonic Corporation.
Fokus för samarbetet kommer att ligga på standardiserade koncept för produktionslinje-integration, inte bara för enskilda produktionslinjer utan också som övergripande integrationskoncept för alla processteg på fabriksnivå. Under de senaste åren har Panasonic och Siemens båda arbetat självständigt på koncept som förbinder digitalisering och automatisering. Smart Factory-erbjudandet från Panasonic omfattar automatiska monteringssystem och Manufacturing Execution System-applikationen PanaCIM. Genom sitt Digitala Enterprise bidrar Siemens med en portfölj som omfattar de centrala delarna av industriell programvara och automation, industriell kommunikation, säkerhet och service. Siemens bidrag syftar främst till att tillgängliggöra sin expertis inom styr- och reglerteknik.
Annons
2021-01-22 10:25 V18.15.15-2