Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© bosch Elektronikproduktion | 02 maj 2016

Lund blir centrum för Boschs nya innovationsenhet i Skandinavien

Bosch vÀljer Lund och Sverige för etableringen av sin första utvecklingsenhet i Skandinavien. 50 experter inom mjuk- och hÄrdvaruutveckling har redan anstÀllts och planen Àr att expandera ytterligare.
Bosch utvecklar uppkopplade komponenter inom affÀrsomrÄdet Mobility Solutions. Den första utvecklingsenheten i Skandinavien, placerad i Lund, har redan 50 anstÀllda experter som arbetar med ny mjuk- och hÄrdvara inom omrÄden som uppkopplade fordon, sÀkerhetssystem för bilar, och komponenter för e-bikes och motorcyklar. Att valet föll pÄ Lund var ingen tillfÀllighet, Sveriges anseende som innovativ och stark ekonomisk kraft gÄr i linje med Boschs traditionellt starka position inom forskning och utveckling.

Genom att sammanföra utveckling inom ett antal olika omrÄden inom Mobility Solutions vill Bosch frÀmja inspiration och kreativitet. Det nya utvecklingscentret ligger i forskningsbyn Ideon Science Park.

­– Sverige Ă€r ledande nĂ€r det kommer till forskningsomrĂ„den inom information och kommunikationsteknologi vilket vi betraktar som en optimal miljö för det nya ingenjörscentrat. Vi har stora förhoppningar pĂ„ Lunds begĂ„vade experter inom mjukvara och IT”, sĂ€ger Dr. Dirk Hoheisel, medlem i Boschs styrelse.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1