Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© filipefrazao84 dreamstime.com_ Elektronikproduktion | 02 maj 2016

Prodma tar över Electrolux fabrik i Mariestad

Det ser ut att bli det lokala bolaget Prodma som tar vid när Electrolux lämnar fabriken i Mariestad. Och med det kan också jobb räddas.
Totalt beräknas den nya verksamheten sysselsätta runt 60 personer i ett första skede. Prodma startade upp under 2015 av en trio tjänstemän som alla arbetar på fabriken. Vd är Jan Kristoffersson. Prodma kommer att producera och sälja kyl- och värmerelaterade produkter till såväl Electrolux som andra kunder.

"Jag har haft förhoppningar och en stark tro under hela resan att diskussionerna med Prodma AB ska gå i hamn", säger Electrolux platschef Magnus Karlsson till Mariestads-tidningen.

Slutförhandlingarna mellan Electrolux och Prodma beräknas vara avslutade före halvårsskiftet. Därefter ligger bollens hos Electrolux ledning om fatta det slutgiltiga beslutet om försäljning. Går allt i lås tar Prodma över fabriken 2017 i samband med att den sista produktionen som Electrolux driver i fabriken flyttas till Ungern. Electrolux kommer dock att ha lagerverksamhet på området.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-11-11 12:47 V11.8.0-1