Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© filipefrazao84 dreamstime.com_ Elektronikproduktion | 02 maj 2016

Prodma tar över Electrolux fabrik i Mariestad

Det ser ut att bli det lokala bolaget Prodma som tar vid nÀr Electrolux lÀmnar fabriken i Mariestad. Och med det kan ocksÄ jobb rÀddas.
Totalt berÀknas den nya verksamheten sysselsÀtta runt 60 personer i ett första skede. Prodma startade upp under 2015 av en trio tjÀnstemÀn som alla arbetar pÄ fabriken. Vd Àr Jan Kristoffersson. Prodma kommer att producera och sÀlja kyl- och vÀrmerelaterade produkter till sÄvÀl Electrolux som andra kunder.

"Jag har haft förhoppningar och en stark tro under hela resan att diskussionerna med Prodma AB ska gÄ i hamn", sÀger Electrolux platschef Magnus Karlsson till Mariestads-tidningen.

Slutförhandlingarna mellan Electrolux och Prodma berÀknas vara avslutade före halvÄrsskiftet. DÀrefter ligger bollens hos Electrolux ledning om fatta det slutgiltiga beslutet om försÀljning. GÄr allt i lÄs tar Prodma över fabriken 2017 i samband med att den sista produktionen som Electrolux driver i fabriken flyttas till Ungern. Electrolux kommer dock att ha lagerverksamhet pÄ omrÄdet.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1