Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© filipefrazao84 dreamstime.com_ Elektronikproduktion | 02 maj 2016

Prodma tar över Electrolux fabrik i Mariestad

Det ser ut att bli det lokala bolaget Prodma som tar vid när Electrolux lämnar fabriken i Mariestad. Och med det kan också jobb räddas.
Totalt beräknas den nya verksamheten sysselsätta runt 60 personer i ett första skede. Prodma startade upp under 2015 av en trio tjänstemän som alla arbetar på fabriken. Vd är Jan Kristoffersson. Prodma kommer att producera och sälja kyl- och värmerelaterade produkter till såväl Electrolux som andra kunder.

"Jag har haft förhoppningar och en stark tro under hela resan att diskussionerna med Prodma AB ska gå i hamn", säger Electrolux platschef Magnus Karlsson till Mariestads-tidningen.

Slutförhandlingarna mellan Electrolux och Prodma beräknas vara avslutade före halvårsskiftet. Därefter ligger bollens hos Electrolux ledning om fatta det slutgiltiga beslutet om försäljning. Går allt i lås tar Prodma över fabriken 2017 i samband med att den sista produktionen som Electrolux driver i fabriken flyttas till Ungern. Electrolux kommer dock att ha lagerverksamhet på området.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-21 11:51 V11.0.0-2