Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© rasa messina francesca dreamstime.com Elektronikproduktion | 04 maj 2016

Sony: Uppdatering om skadorna på fabriken

Det japanska teknologiföretaget har nu uppdaterat sin utvÀrdering av skadelÀget vid fabriken som skadades i jordbÀvningen vid Kumamoto.
Det var den 14:e april som Sonys fabrik drabbades av den första jordbĂ€vningen – och fler följde. Sony tillverkar pĂ„ platsen bildsensorer för digitalkameror och sĂ€kerhetskameror, samt olika former av micro display-enheter. Produktionen stannade dock av i samband med skalven.

Nu har Sony slagit fast att det frÀmst Àr den över delen av byggnaden som skadats och förstÀrkningsarbeten pÄgÄr. Renrummen för wafer-processering ligger i den lÀgre delen av byggnaden och har inte uppvisat nÄgra större skador och hÀr förbereds produktionsstart. Troligtvis kommer produktionen att Äterupptas i slutet av maj, skriver Sony i ett pressmeddelande.

NÀr det gÀller back end-processerna som montering och mÀtning Àr lÀget annorlunda. Dessa renrum ligger i den övre delen av fabriken och skador har bekrÀftats pÄ bÄde rum och tillverkningsutrustning. Ytterligare analyser kommer hÀr att utföras.

Skador pÄ fÀrdiga produkter sÄsom bildsensorer och övrigt Àr dock begrÀnsad och leveranser av dessa produkter har dÀrför kunnat göras. Att fabrikens produktion ligger nere kan ha pÄverkan pÄ Sonys andra verksamheter inom Mobil, Game and Network Services samt Home Entertainment och ljud
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2