Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 20 juni 2002

Senea får order av Eksjö

Elmätningsföretaget Senea ska leverera fjärravläsningssystem till Eksjö Elnäts samtliga 6 000 elkunder och 900 fjärrvärmekunder.
Ordervärdet överstiger 10 miljoner kronor och utrustningen ska levereras under 2002. Ordern från Eksjö Elnät omfattar ett komplett system, monterat och idrifttaget.

- Det är mycket glädjande att marknaden för elmätning nu börjar ta fart, säger Annette Brodin Rampe, VD för Senea.

- Vi kommer med hjälp av Senea att effektivisera vår verksamhet och samtidigt uppfylla riksdagens kommande beslut om månadsvis avläsning, säger Hans-Åke Tilly, VD för Eksjö Elnät AB.

I slutet av maj i år presenterades Energimyndighetens slutrapport med förslag om månadsvis avläsning av kundernas elförbrukning. Detta leder till att elnätbolagen kommer att investera i moderna och fjärravlästa elmätare.

Hittills har fem av Sveriges knappt 200 elnätbolag beslutat om en helt utbyggd fjärrinsamling av elmätvärden från alla kunder. Samtliga har valt Seneas CustCom-system.

Energimyndigheten föreslår att det senast den 1 juli 2006 införs månadsavläsning för ca 1,5 miljoner svenska elkunder, med en årsförbrukning över 8 000 kWh. Seneas marknadspotential för det aktuella segmentet beräknas till cirka 1,5 miljarder kronor. I nästa steg, från och med den 1 juli 2009, ska övriga cirka 3,5 miljoner elkunder omfattas av samma regler.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-2