Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© amy walters dreamstime.com Elektronikproduktion | 16 maj 2016

Stena Metall deltar i projekt om återvinning av jordartsmetaller

Stena Metall deltar i REE4EU, ett nytt EU-projekt som siktar på nya hållbara sätt att återvinna metallerna som ofta finns i elektronik.
Sällsynta jordartsmetaller såsom neodym och dysprosium i laptops, smartphones och andra produkter återvinns inte. Men de behövs för att räcka till morgondagens produkter. Några hållbara metoder finns inte inom EU. REE4EU är ett projekt som finansieras av EU-kommissionen via Horizon 2020, och där målet är att utveckla nya hållbara metoder.

– Vi söker nya metoder för att förbättra tillgången till denna typ av metaller, säger Christer Forsgren, teknik- och miljöchef i Stena Metallkoncernen. Kasserade mobiler och andra elektroniska produkter läggs ofta undan i skrivbordslådor eller ännu värre, slängs i soporna och går till förbränning där metaller är förlorade för alltid.

REE4EU är fokuserat på implementering, pilotanläggningar och kommersiellt gångbara lösningar. Ett större antal företag, akademier och återvinningsbolag är involverade i projektet.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-21 11:51 V11.0.0-1