Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© yury shirokov dreamstime.com Teknik | 18 maj 2016

Rise öppnar huvudkontor i Göteborg

Rise, Research Institutes of Sweden, meddelar idag att det nya huvudkontoret kommer att placeras i Göteborg.
Rise, Research Institutes of Sweden, är ett nätverk av forskningsinstitut som i global samverkan. Pia Sandvik, styrelseordförande i Rise kommenterar beslutet om att öppna huvudkontor i Göteborg:

– Ledningen för det nya RISE ska komma närmare kunderna, verksamheterna och medarbetarna. Västsverige är ett av Sveriges viktigaste industri- och forskningskluster och med över 1100 anställda i regionen är det naturligt val för nya RISE att etablera huvud­kontoret i Göteborg. Styrelsen anser att flytten av huvudkontoret skapar ytterligare förutsättningar för det nya RISE att fortsätta växa och bli en ännu starkare och mer konkurrenskraftig aktör i det svenska innovationssystemet.

Beslut om flyttdatum och lokaler beräknas kunna tas under hösten 2016. De tillsvidareanställda på Rise moderbolag i Stockholm kommer att ges möjlighet att fortsätta arbeta inom Rise.

I april 2016 offentliggjordes att Rise övertar industriägarnas aktier i SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, Swedish ICT och Innventia och bildar ett sammanhållet forskningsinstitut, med syfte att ytterligare stärka Rise förmåga att växa och utvecklas som forsknings- och innovationspartner. Samtidigt meddelades att Pia Sandvik utses som vd från och med 1 juli 2016, för att förstärka Rise verkställande ledning och ytterligare förbereda bolaget för nästa utvecklingssteg.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-26 11:55 V11.1.1-1