Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© tamas ambrits dreamstime.com Elektronikproduktion | 23 maj 2016

PowerCell Sweden och Cortus Energy ingår nytt samarbete

PowerCell Sweden och Cortus Energy har tecknat en avsiktsförklaring kring att tillsammans utveckla en klimatneutral lösning för att producera miljövÀnlig el.
PowerCell, startar ett nÀra samarbete med svenska Cortus Energy, som arbetar med bioenergilösningar för kraft- och processindustrier baserat pÄ den patenterade förgasningstekniken WoodRoll. Tillsammans ska de erbjuda en klimatsmart lösning med Cortus Energys förgasning av biomassa till en vÀtgas som sedan anvÀnds i brÀnsleceller frÄn PowerCell för att producera miljövÀnlig el.

PowerCell ser Àven synergier med automotive-stackar och att industriella tillÀmpningar av brÀnsleceller kommer att öka produktionstakten av stackar och förmÄgan att nÄ kritiska produktionsvolymer.

– Cortus Energys teknik möjliggör ren gas frĂ„n biomassa i större skala vilket möjliggör anvĂ€ndning av vĂ„ra brĂ€nsleceller pĂ„ nya marknader. Vi ser verkligen fram emot ett nĂ€ra samarbete med Cortus Energy för att tillsammans ta fram en klimatsmart lösning som passar kundernas behov av lösningar för att producera miljövĂ€nlig el baserat pĂ„ biomassa, sĂ€ger Andreas BodĂ©n, Marknads- & försĂ€ljningschef, PowerCell.

– Elproduktion med brĂ€nsleceller ger oss möjlighet till högre elutbyten med lĂ€gre emissioner Ă€n vad som Ă€r möjligt med gasmotorer idag. Genom en systemintegration av brĂ€nsleceller i WoodRollÂź kan installationskostnaderna för elproduktion sĂ€nkas. Vi fĂ„r ocksĂ„ möjligheten att bli helt sjĂ€lvförsörjande pĂ„ kraft till vĂ„r egen process. Stor ömsesidig nytta och synergier helt enkelt, sĂ€ger Rolf Ljunggren, VD, Cortus Energy.

Avsiktsförklaringen om samarbete innebÀr att bolagen gradvis skall verifiera tekniken, frÄn tester i Köping till industriell skala för till exempel Japan.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2