Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© leab_production Elektronikproduktion | 26 maj 2016

Leab investerar i Mycronic-utrustning

EMS-koncernen Leab investerar nu i fabriken i LövÄnger för att möta framtidens tillvÀxtkrav.
– Vi har ett tydligt fokus pĂ„ tillvĂ€xt och det hĂ€r Ă€r en viktig investering i vĂ„r satsning pĂ„ framtiden, sĂ€ger Martin Linder, styrelseordförande för Leab Group.

Investeringen ska bland annat bidra till ökad kapacitet, större flexibilitet och ökad trygghet.

– Vi ser en ökad efterfrĂ„gan, framförallt pĂ„ mindre serier, och kan med den hĂ€r investeringen möta behovet av flexibilitet bĂ€ttre, sĂ€ger Martin Linder.

Den nya ytmonteringslinan Àr av mÀrket Mycronic och Leab pekar ocksÄ pÄ att den nya utrustningen innebÀr korta uppstartstider och bÀttre förutsÀttningar för att producera korta serier.

– Idag mĂ„ste man kunna hantera korta ledtider, smĂ„ serier och plötsliga svĂ€ngningar i produktionen. Med den nya ytmonteringslinan blir vi Ă€nnu bĂ€ttre pĂ„ det i LövĂ„nger, förklarar Ivan Vincent, vd för LövĂ„nger Elektronik.

Utöver det skriver Leab ocksÄ att koncernens totala kapacitet ökar eftersom produktionskapaciteten vid fabriken i Estland blir högre. Det hÀr betyder ocksÄ att samtliga fabriker i koncernen har samma fabrikat pÄ maskinerna.

– Följden blir ökad trygghet för vĂ„ra kunder. Nu kan vi snabbt flytta produktion mellan vĂ„ra fabriker om det skulle behövas, sĂ€ger Martin Linder.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2