Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© yuriy chaban dreamstime.com Elektronikproduktion | 26 maj 2016

EIB investerar i Flexenclosure

EIB, den Europeiska Investeringsbanken, har skrivit ett t finansieringsavtal vÀrt 7,5 miljoner euro med Flexenclosure, som tillverkar hybridkraftsystem och prefabricerade modulÀra datacenter för ICT-industrin.
Flexenclosure kommer att anvĂ€nda medlen för att öka takten inom forskning- och utveckling. Flexenclosure har tvĂ„ produktlinjer – eSite, hybridkraftsystem för basstationer i omrĂ„den som helt saknar eller har dĂ„liga elnĂ€t, och eCentre, prefabricerade modulĂ€ra datacenterbyggnader. Flexenclosure skriver att de med tillvĂ€xtmöjligheten som nu ges kan de skala upp sin verksamhet avsevĂ€rt.

”TillgĂ„ng till tillförlitliga kommunikationsverktyg Ă€r av avgörande betydelse i varje ekonomi och samhĂ€lle i dessa dagar”, sĂ€ger EIB:s Vice President Jan Vapaavuori. "Flexenclosure erbjuder miljövĂ€nliga och innovativa lösningar för att bygga ut kommunikationssystem pĂ„ tillvĂ€xtmarknader. Genom att göra det, levererar de inte bara tekniska alternativ till regioner som annars skulle ha svĂ„rt att ansluta till internet, utan stĂ€rker ocksĂ„ basen för EU:s tillverkningsindustri och konkurrenskraften hos den europeiska ICT-industrin."

AffĂ€ren stöds av ”InnovFin” – EU-finansiering inom ramen för ”Innovators Mid-Cap Growth Finance”, som stöds finansiellt inom programmet Horizon 2020 Financial Instruments. Det Ă€r första gĂ„ngen ett svenskt företag fĂ„r stöd inom programmet.

"Som ett innovativt cleantechbolag Àr vi glada över att fÄ denna möjlighet med EIB. Det gör det möjligt för Flexenclosure att pÄskynda ett antal idéer som adresserar det ökade behovet av data- och telekommunikation pÄ tillvÀxtmarknader", sÀger Flexenclosures VD David King.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1