Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© jackie egginton dreamstime.com Elektronikproduktion | 01 juni 2016

Atlas Copco köper halvledar-rening

Atlas Copco köper CSK Inc, en sydkoreansk leverantör av reningslösningar på marknaderna för halvledare, bildskärmar, solpaneler och LED-produkter.
CSK är baserat i Gyeonggi-do, Sydkorea, och bolaget har även försäljningskontor och serviceställen i Kina, Taiwan och USA.

CSK tillverkar reningslösningar för behandling av farliga gaser som förekommer i tillverkningsprocesserna för halvledare, bildskärmar, solpaneler och LED-produkter, såväl som system för gas- och vätskeleverans för avancerad halvledartillverkning.

Bolaget har cirka 400 anställda och hade under 2015 intäkter på cirka 870 miljoner kronor. Köpeskillingen är cirka 840 miljoner kronor. Den förvärvade verksamheten kommer att bli del av divisionen Vacuum Solutions i Atlas Copcos affärsområde Kompressorteknik.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2