Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© saniphoto dreamstime.com Elektronikproduktion | 07 juni 2016

Energimyndigheten satsar 160 miljoner på solel

Energimyndigheten satsar 160 miljoner kronor i det nya forsknings- och innovationsprogrammet El frÄn solen.
Programmet har som mÄlsÀttning att stÀrka svensk forskning och innovation och bidra till utbyggnaden av solel i Sverige och ge ökade möjligheter för svenska aktörer som vill bidra till utvecklingen pÄ omrÄdet.

– Sverige Ă€r framstĂ„ende pĂ„ solelomrĂ„det. Genom att erbjuda finansiering för skickliga forskare och kreativa innovatörer ska El frĂ„n solen stötta omstĂ€llningen mot förnybart energisystem och samtidigt stimulera till att skapa arbetstillfĂ€llen pĂ„ hemmaplan, sĂ€ger Sara Bargi, chef för enheten för hĂ„llbar el pĂ„ Energimyndigheten.

Förutom att bidra till ny kunskap samt nya tekniker, tjÀnster och system ska programmet bidra till en ökad, hÄllbar, utbyggnad av solelen i Sverige. Programmet inkluderar Àven forskning och innovation som rör integrering i elsystemet och anvÀndar- och samhÀllsfrÄgor.

– Genom att ta ett helhetsgrepp och fokusera satsningarna sĂ„ vill vi öka synergierna och samverkan inom solelomrĂ„det, sĂ€ger Linn Sjöström, programansvarig för El frĂ„n solen pĂ„ Energimyndigheten.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1