Annons
Annons
© tom_schmucker dreamstime.com Elektronikproduktion | 08 juni 2016

Brighter och Hotswap har nått förlikning

En förlikning i patenttvisten mellan Brighter och Hotswap, numera Amundsen Förvaltning med dotterbolag Amundsen Engineering, har nåtts.
Förlikningen innebär att Amundsen avstår från samtliga anspråk på äganderätten och andra krav gällande de i målet omtvistade uppfinningarna samt någon annan av Brighters immaterialrätter nu och i framtiden.

“Vi har hela tiden haft uppfattningen om att vi har bättre rätt till dessa patent, men att vi ska betala den vedertagna uppfinnarersättningen. Förlikningen innebär att godkännandeprocesserna rullar på i sedvanlig takt och att vi kan fokusera på de nya patentansökningsprocesser som vi har startat i exempelvis Brasilien, Indien, Indonesien och Europa, säger Truls Sjöstedt, vd på Brighter.

Förlikningen gäller patentansökningarna 1351376-7 och 1550571-2, avseende Medicinteknisk anordning med säkerhetsanordning, och i och med förlikningen så åtar sig Amundsen Förvaltning och Amundsen Engineering att inte angripa patenten eller göra anspråk på dem i framtiden. Förlikningen innebär också att Brighter betalar 65 000 kronor vilket motsvarar den vedertagna kostnaden för två stycken uppfinnarersättningar.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1