Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© hanza Elektronikproduktion | 14 juni 2016

Hanza expanderar i Centraleuropa

Kontraktstillverkarkoncernen Hanza utökar sitt tillverkningskluster i Centraleuropa med en tillbyggnad vid fabriken i Tjeckien och ett nyskrivet avtal för Aerospace och Defense-sektorn.
Hanzas fabrik i Tjeckien byggs ut med 1'500 kvadratmeter och ett avtal om strategiskt samarbete har tecknats med Rayservice - en tjeckisk tillverkare. Detta, skriver Hanza, innebÀr ett fortsatt engagemang mot krÀvande kunder inom flyg- och försvarsindustrin.

"Denna expansion Àr nÀsta viktiga steg för Hanza", sÀger vd Erik Stenfors. "VÄrt tillverkningskluster Center of Europe vÀxer snabbt, dÄ det ligger nÀra de stora slutmarknaderna. Dessutom Àr det en viktig landningsplats för vÄra tillverkningslösningar. DÀrför genomför vi nu en strategisk satsning som inkluderar ett samarbete med en ledande branschkollega; Rayservice."

Rayservice beskrivs som en vÀlrenommerad tillverkare med cirka 200 anstÀllda, belÀget nÀra Hanzas kluster Center of Europe. De arbetar bland annat mot Boeing och den tjeckiska armén.

"Vi tror starkt pÄ kluster-konceptet", sÀger Petr Gabriel, Styrelseordförande och grundare av Rayservice. "Genom att samla kompetens, ökar vi vÀrdet pÄ vÄrt erbjudande och dÀrmed vÄr konkurrenskraft."

Vidare ska det strategiska samarbetet ses som ytterligare ett steg för Hanza mot den snabbvÀxande Aerospace & Defense sektorn (flygteknik, rymd, försvar och sÀkerhet).

"Tillverkning av avancerade produkter ger en kontinuerlig utveckling av Hanza – till gagn för befintliga och nya kunder", sĂ€ger Erik Stenfors.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2