Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© michal kowalski dreamstime.com Elektronikproduktion | 15 juni 2016

33 miljoner till elektronik

Ytterligare 11 projekt har beviljats totalt drygt 33 miljoner i stöd till projekt med totala budgetar om 71,5 miljoner kronor, detta inom ramen för innovationsprogrammet Smartare Elektroniksystem.
Det strategiska forsknings- och innovationsprogrammet Smartare Elektroniksystem har sedan 2014 delat ut 33,4 miljoner kronor till satsningar pÄ utveckling av framtidens smarta elektronik. Nu har ytterligare 11 projekt beviljats totalt drygt 33 miljoner i stöd till projekt med totala budgetar om 71,5 miljoner kronor.

Till utlysningen sökte 38 företag och organisationer totalt 93 miljoner kronor för att utveckla nya smarta elektroniksystem.

”Det Ă€r glĂ€djande att det finns stort intresse frĂ„n svenska företag att skapa nya innovationer. Det hĂ€r Ă€r ett bevis pĂ„ svenska företags förmĂ„ga att ta fram framtidens lösningar”, sĂ€ger Mats Odell, ordförande för Smartare Elektroniksystem.

Programmet har Ärligen tvÄ utlysningar, en större i mars och en mindre, för förstudier, i september.

Flera av de projekt som tidigare fÄtt beviljade medel kommer den 15 september att presentera sina resultat pÄ en SUMMIT som Smartare Elektroniksystem arrangerar pÄ Tekniska Museet i Stockholm.

Smartare Elektroniksystem kommer ocksÄ till TEC i Lund den 29:e september för att prata mer om programmet. För mer information om konferensdagen eller för att anmÀla dig, följ denna lÀnk.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1