Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© pichetw dreamstime.com_hand pushing information button on touch screen Teknik | 20 juni 2016

Nyindustrialiseringsstrategin- Smart industri får en handlingsplan

Regeringen har tagit ett helhetsgrepp för att frÀmja industrins utveckling i Sverige genom nyindustrialiseringsstrategin- Smart industri. Idag lanserar regeringen en handlingsplan för att stödja omstÀllningen till Smart industri.
Den 21 januari 2016 faststĂ€llde regeringen Smart industri – en nyindustrialiseringsstrategi för Sverige. Strategin ska bidra till att stĂ€rka företagens omstĂ€llningsförmĂ„ga och konkurrenskraft. Nu presenterar regeringen en första handlingsplan för Smart industri. Handlingsplanen utgör en plattform för en nationell kraftsamling för industrins utveckling. I handlingsplanen presenteras Ă„tgĂ€rder som regeringen tillsammans med berörda aktörer nu genomför och planerar att genomföra för att stĂ€rka nyindustrialisering. – Industrin Ă€r mitt uppe i en snabb förĂ€ndring som drivs av digitalisering och hĂ„llbarhet. Idag presenterar regeringen 45 Ă„tgĂ€rder som stĂ€rker förutsĂ€ttningarna för att svensk industri fortsatt ska vara ledande i utvecklingen, sĂ€ger nĂ€rings-och innovationsminister Mikael Damberg. Handlingsplanens mĂ„l inom ramen för de fyra fokusomrĂ„dena (Industri 4.0, HĂ„llbar produktion, Kunskapslyft industri och TestbĂ€dd Sverige) Ă€r att bland annat:
  • Stimulera utvecklingen, spridningen och anvĂ€ndningen av den digitala teknik som har högst potential att leda industrins omvandling.
  • Utveckla nya eller förbĂ€ttra existerande tekniker, varor och tjĂ€nster med avseende pĂ„ kraftigt minskade utslĂ€pp, utfasning av sĂ€rskilt farliga Ă€mnen, högre energi- och resurseffektivitet, högre Ă„teranvĂ€ndnings- och Ă„tervinningsbarhet, samt högre miljöprestanda.
  • Öka intresset för naturvetenskap och teknik samt öka industrirelevanta utbildningars attraktivitet.
  • Rikta forsknings- och innovationssatsningar mot omrĂ„den som har sĂ€rskilt stor potential att bidra till nyindustrialisering och lĂ„ngsiktig konkurrenskraft.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-02-19 15:52 V12.2.2-1