Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© stevanovicigor dreamstime.com Teknik | 21 juni 2016

Rekordinvesteringar på 367 mkr i UICs tillväxtföretag 2015

Intresset för tillväxtföretagen inom företagsinkubatorn Uppsala Innovation Centre är stort bland investerare. Under 2015 investerades totalt 367 miljoner kronor i ägarkapital, en ökning med 35 miljoner kronor jämfört med 214.
Under 2015 var intresset bland investerare rekordhögt för tillväxtföretagen i UIC. Investeringar i ägarkapital ökade till 367 miljoner kronor och satsningar genom bidrag och lån ökade till 124 miljoner kronor. Omsättningen i UIC-bolagen var under förra året totalt 356 miljoner kronor. Sedan 2004 har totalt 2,36 miljarder kronor investerats i UIC-bolag.

‒ Det är mycket glädjande att se att våra UIC-bolag attraherat kapital på totalt 491 miljoner kronor under förra året. Merparten av kapitalet är privata investeringar, och det är stenhård konkurrens om kapitalet i våra regioner där det finns många spännande företag. Ändå lyckas många av företagen inom UIC att nå kapital och det är i sig ett bevis på den potential företagen har samt företagarnas drivkraft och uthållighet, säger Per Bengtsson, vd på Uppsala Innovation Centre.

De största branscherna bland UIC-bolagen är life science och ICT som motsvarar 36 respektive 31 procent av företagen inom UIC. Företag inom teknik och miljöteknik står för 12 procent av UIC-bolagen.

Årets starka siffror resulterade i att UICs offentliga “return on investment”, ROI, uppgick till 11 gånger pengarna. Det innebär att UIC-bolag, och alumnbolag som lämnat UIC sedan högst fem år, gav en återbäring till staten med 11 gånger pengarna för varje offentlig krona som satsats i UIC under innevarande år. Den höga återväxlingen är ett resultat av den ökade omsättningen i bolagen och därmed också ökade skatteintäkter från bolagen till staten.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1