Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© andreypopov dreamstime.com Elektronikproduktion | 22 juni 2016

ABB slutför uppgradering av den första stora HVDC-länken i USA

ABB har slutfört uppgraderingen av omriktarstationen Celilo för högspänd likström (HVDC) i Oregon, USA och överlämnat installationen till kraftbolaget Bonneville Power Administration (BPA).
Från ABB i Ludvika levereras HVDC transformatorer, ventiler, kontrollsystem, kondensatorer och avledare. Kylsystemet kommer från ABB i Landskrona.

Under nästan 50 år har omriktarstationen Celilo spelat en nyckelroll för integreringen av stabil, förnybar vattenkraft i elnätet och överföring av el från nordvästra USA till södra Kalifornien. Pacific Intertie levererades av ABB 1970 som den första betydande HVDC-länken i USA. Detta är den fjärde uppgraderingen av stationen som ABB gjort och den omfattar bland annat MACH, det världsledande kontroll- och skyddssystemet för HVDC. Utöver modernisering av omriktarstationen har kapaciteten stärkts från 3'100 till 3'800 megawatt.

Celilo, nära Columbia River, är den norra omriktarstationen i den 1'360 kilometer långa HVDC-länken Pacific DC Intertie som ansluter i söder till stationen Sylmar i Los Angeles. Länken transporterar el från nordväst till så många som tre miljoner hushåll i Los Angeles-området.

Nyckelkomponenter i uppgraderingen har varit ventiler, kontrollsystem och transformatorer samt ställverk och kylsystem.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2