Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© mikael damkier dreamstime.com Elektronikproduktion | 29 juni 2016

Saab bildar nytt bolag

Försvarsföretaget Saab och Luftfartsverket (LFV) har i dag tecknat avtal om att bilda ett nytt bolag: Saab Digital Air Traffic Solutions AB.
Bolaget kommer att marknadsföra, sÀlja, utveckla och driva produkter och tjÀnster inom fjÀrrstyrd digital flygtrafikledning. Saab blir majoritetsÀgare i bolaget med 59 procent av aktierna, och LFV innehar 41 procent.

Digital och integrerad flygtrafikledning innebÀr att högteknologiska system skickar information frÄn sensorer till ett flygledartorn, oberoende av plats. Bolaget kommer att verka tidigast frÄn och med den 1 september 2016.

– Nu för vi samman Saabs tekniska kunnande och globala organisation med LFV:s unika expertis nĂ€r det gĂ€ller att leverera digitala och certifierade driftslösningar inom flygledning. Detta gör att vi kommer kunna guida kunder genom hela processen för en omvandling till digital flygtrafiktjĂ€nst, sĂ€ger Micael Johansson, chef för Saabs affĂ€rsomrĂ„de Surveillance.

– VĂ„ra förutsĂ€ttningar att leda, utveckla och driva digitaliseringen inom fjĂ€rrstyrd flygtrafikledning i hela vĂ„r bransch stĂ€rks. Tillsammans kan vi bĂ„de möta och driva den digitala förĂ€ndringen och marknadens efterfrĂ„gan, sĂ€ger Olle Sundin, LFV:s generaldirektör.

Transaktionen förutsÀtter ett godkÀnnande frÄn det svenska Konkurrensverket. Detta godkÀnnande förvÀntas under juli/augusti 2016. DÀrefter kommer bildandet av bolaget att fullföljas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-12 02:03 V11.10.8-1