Elektronikproduktion | 27 juni 2002

Samarbete kring Bluetoothkvalificering

Ett nytt samarbetsavtal mellan ETL SEMKO, IAR Systems och Validation ska leda till snabba och effektiva tester av Bluetoothprodukter.
Avtalet avser tjänste- och produktutbud gällande Bluetoothkvalificering. Det nya
samarbetet ska enligt ett pressmeddelande minska kundernas investeringskostnader genom att testerna sker tidigt i produkternas utvecklingsfas.

Bluetoothföretag erbjuds enligt samarbetet ett komplett tjänste- och produktutbud när det gäller Bluetoothkvalificering. ETL SEMKO svarar för radiotester samt provning av de legala krav som produkten omfattas av. Validation gör mjukvarutester, protokoll- och profiltester och IAR Systems tillhandahåller test- och programverktyg för förtester
(pre-qual) samt konsulttjänster.

Analysföretaget Dataquest beräknar att chipstillverkarna kommer att leverera 36 miljoner Bluetoothkretsar under 2002, jämfört med cirka 6 miljoner i fjol. Under 2003 väntas leveranserna öka till 186 miljoner enheter. År 2005 beräknas Bluetoothtekniken finnas i 3 miljarder produkter. Den snabba utvecklingstakten gör det viktigt att testerna kan genomföras i ett tidigt skede i produktens utveckling.

- "Genom att vi kommer in i producentledet så tidigt som möjligt, förkortas också både provning- och produktionstiderna", säger Gösta Fredriksson, VD på ETL SEMKO. "Den vinst som kunderna gör i minskade investeringskostnader och intjänad tid kan vara skillnaden mellan succé och fiasko på marknaden".

Förutom Bluetoothkvalificeringen måste produkterna uppfylla regulativa krav i de länder där de ska säljas. ETL Semko i Sverige kan till exempel utföra provningar för Europa, USA och Kanada.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-2