Annons
Annons
© begemot 30 dreamstime.com Analys | 06 juli 2016

Europeisk halvledarförsäljning över 2,6 miljarder dollar i maj

Försäljningen av halvledare i Europa uppgick till 2'622 miljoner US-dollar i maj 2016, skriver European Semiconductor Industry Association (ESIA).
Rapporten, som bygger på de senaste siffrorna från WSTS, visar en minskning med 0,8 procent jämfört med april, i huvudsak i linje med den globala månatliga utvecklingen. På en global nivå landade försäljningen av halvledare på 25,952 miljoner dollar i maj, en ökning med 0,4 procent jämfört med april.

I Europa var de viktigaste drivkrafterna för försäljning diskreta halvledare (upp 2,5 procent jämfört med april), sensorer och ställdon (upp 0,5 procent) och logik-halvledarkomponenter (upp 1,7 procent).

Försäljningen av halvledare avsedda att användas i specifika applikationer ökade också i maj jämfört med april, både i Europa och i hela världen. Om man tittar på specifika produktkategorier i hela världen utvecklades bil- och konsument-applikationsspecifika marknader särskilt väl.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2