Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© anton andronov dreamstime.com Elektronikproduktion | 07 juli 2016

Klart: Kalmar flyttar produktionen till Polen – 160 får gå

Kalmar, del av Cargotec-koncernen, har slutfört samarbetsförhandlingarna om verksamheten i svenska Lidhult.
Nu står det klart att Kalmar kommer att flytta produktionen av gaffeltruckar från Sverige till Polen och istället transformera verksamheten i södra Sverige till ett innovations- och teknologicenter. Förändringarna leder till att 160 personer därför kommer att sägas upp och att produktionen i Lidhult gradvis stängs ned.

Produktionen flyttas istället till polska Stargard, med start från Q4 2016. Flytten ska vara utförd fram till slutet av 2017.

"Besluten är naturligtvis tråkiga för människorna i Lidhult. Men dessa åtgärder behövs för att upprätthålla vår världsledande position på den globala marknaden. Genom förändringen får vi synergieffekter och gör vår produktions-setup mer kostnadseffektiv, något som gör det möjligt för oss att fokusera på vår tekniska kompetensutveckling i en digital verksamhet", säger Dan Pettersson, Senior vice president, Mobile Equipment, Kalmar.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1