Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© alphaspirit dreamstime.com Elektronikproduktion | 14 juli 2016

SAF-HOLLAND lämnar bud på Haldex

SAF-HOLLAND GmbH, ett helägt dotterbolag till SAF-HOLLAND S.A. lämnar ett kontanterbjudande om att köpa upp Haldex AB.
SAF-HOLLAND erbjuder 94,42 kronor kontant för varje aktie i Haldex. Erbjudandet värderar samtliga utestående aktier i Haldex till 4 165 miljoner kronor.


Detlef Borghardt, SAF-HOLLAND-koncernens vd, kommenterar:

”Den föreslagna sammanslagningen av SAF-HOLLAND och Haldex har en övertygande strategisk logik och är i linje med vår ’Strategi 2020’. Genom våra kompletterande verksamheter skulle vi bilda en ny integrerad ledande tillverkare av chassi-relaterade fordonskomponenter, och på ett ännu bättre sätt möta våra kunders efterfrågan på helhetslösningar. Tillsammans skulle vi utgöra en one-stop-shop för lösningar på ett brett område av produkter, från elektroniska bromssystem installerade med bromsar till upphängningssystem med fjädring.”

Därutöver kommer Haldex verksamhet att geografiskt komplettera SAF-HOLLAND och stärka SAF-HOLLAND:s internationella närvaro med en betydande ökning av marknadsandelar i tillväxtmarknader såsom Latinamerika och Asien.

Villkor för budet är att det accepteras i sådan utsträckning att SAF-HOLLAND blir ägare till aktier motsvarande mer än 90 procent av aktierna i Haldex efter full utspädning.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1