Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ljupco smokovski dreamstime.com Elektronikproduktion | 14 juli 2016

ABB vinner norsk order

ABB har fÄtt en order vÀrd mer Àn 30 miljoner dollar av det norska kraftbolaget Statnett pÄ tvÄ stÀllverk som ska stÀrka nÀttillförlitligheten och elförsörjningen i Norge. ABB:s enhet Grid Integration i VÀsterÄs leder projektet.
StÀllverken fÄr en nyckelroll i att ansluta det norska elnÀtet till elnÀten i Storbritannien (UK) och Tyskland som en del av projektet VÀstra korridoren, med syfte att uppgradera överföringsnÀtet i regionen och i slutÀnden stÀrka hela Nordeuropas kraftsystem.

– Vi har en mĂ„ngĂ„rig relation med Statnett och vi har arbetat tillsammans vid mĂ„nga tillfĂ€llen. Vi Ă€r glada att fĂ„ stödja dem med vĂ„r ledande spetsteknik och projektledningsexpertis i denna viktiga
uppgradering av det norska elnÀtet, sÀger Claudio Facchin, global chef för ABB:s division Power Grids. Som en del av ABB:s strategi Next Level satsar vi pÄ teknik för att integrera förnybar energi och utveckla kraftinfrastruktur som bidrar till en effektiv och tillförlitlig elförsörjning.

Ordern omfattar design, konstruktion, leverans, installation och driftsÀttning av tvÄ nya stÀllverk för 420 kilovolt (kV) vid Lyse och Fjotland. ABB ska leverera all huvudsaklig elektrisk utrustning, inklusive de tvÄ 420kV gasisolerade stÀllverken (GIS) samt brytare, mÀttransformatorer och avledare.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1