Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ABB, Elbuss Elektronikproduktion | 15 juli 2016

ABB tar första kommersiella snabbladdarordern

ABB har tagit emot order värda mer än 16 miljoner dollar från Transports Publics Genevois (TPG), Genves lokaltrafikföretag, samt den schweiziska busstillverkaren HESS, på teknik för snabb batteriladdning och elsystem
Ordern gäller för batteriladdning och elsystem ombord till 12 elbussar av typen TOSA. ABB ska leverera och placera ut 13 laddstationer längs busslinjen samt matarstationer vid tre terminaler och fyra depåer. Detta blir enligt bolaget världens snabbaste anslutningsteknik, som på mindre än en sekund ansluter bussen till laddstationen. Batterierna kan sedan laddas med 600 kilowatt på 15 sekunder vid hållplatser längs linjen och med ytterligare 4-5 minuters laddning vid terminaler och ändhållplatser är batterierna fulladdade.Tekniken har utvecklats av ABB:s ingenjörer i Schweiz.

– Vi är stolta över den här revolutionerande tekniken som stödjer Genves vision om en tystgående och utsläppsfri kollektivtrafik. Tekniken erbjuder en modell för framtida urban kollektivtrafik och stärker vår vision om hållbara transporter för en bättre värld, säger Claudio Facchin, global chef för ABB:s division Power Grids.

Enligt en separat order från HESS ska ABB också leverera 12 flexibla drivlinelösningar, inklusive integrerad traktions- och
kraftsomriktare, takmonterade batterienheter, ETS (Energy Transfer Systems) och permanentmagnetmotorer till bussarna. Båda beställningarna inbegriper femåriga underhålls- och serviceavtal för att säkerställa högsta driftsäkerhet, effektivitet och säkerhet.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1