Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© alexander fediachov dreamstime.com Elektronikproduktion | 21 juli 2016

Free2move med i nytt projekt om seniorhälsa

Free2move Àr med i ett nytt samarbetsprojekt gÀllande e-hÀlsa för nÀsta generation seniorboende.
Free2move erhÄller Celtic Plus Label i samarbete med universitet, regionalt sjukvÄrdsomrÄde och ledande skandinavisk telekomoperatör gÀllande e-hÀlsa projekt för nÀsta generation seniorboende. Celtic-Plus, ett ICT-kluster tillhörande mellanstatliga EUREKA nÀtverket, Àr ett industridrivet Europeiskt forsknings initiativ för att definiera, utföra och finansiera via nationella medel gemensamma utvecklingsprojekt inom telekommunikation, ny media och framtida internet applikationer och tjÀnster.

Samarbetsprojektet strÀcker sig över 3 Är och har som övergripande mÄl att med hjÀlp av sensornÀtverk och IoT lösningar ge ökad möjlighet för seniora personer att under trygga former bo kvar i sin hemmamiljö, med ökad livskvalitet som resultat. Projektet Àmnar utveckla anvÀndarfall för att i ett tidigt skede detektera, förutse och undvika incidenter i hemmamiljö, med speciellt fokus pÄ fallolyckor och mental ohÀlsa.

Genom att anvÀnda det senaste inom sensorteknologi och maskinlÀrande möjliggörs utveckling av sofistikerade-, prediktiva-, hÀlso- relaterade tjÀnster.

– Vi Ă€r sjĂ€lvklart mycket positiva till att fĂ„ vara med i denna typ av projekt med en stor framtida potential bĂ„de vad gĂ€ller affĂ€rsmöjlighet och att leverera kundnytta i form av möjliga sĂ€nkta vĂ„rdkostnader och bĂ€ttre hĂ€lsa. VĂ„r roll i projektet Ă€r i första hand att tillhandahĂ„lla produkter och tjĂ€nster för övervakning och styrning av hemma miljö, i form av sensorer och aktuatorer för till exmpel luftkvalitet, temperatur, ljud, ljus och rörelse, sĂ€ger Anders Due-Boje, vd för Free2move Holding AB.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1