Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Piborg Elektronikproduktion | 29 juli 2016

Klara, färdiga, gå! – Välkommen till Formula Pi

Formel Pi är en ny serie av tävlingsraceing som siktar på att få folk att började med autonom robotik - och samtidigt vänja människor vid tekniken för autonom körning.

Enligt Kickstarterkampanjen är syftet med Formula Pi att ge människor med liten hårdvaru- och mjukvaruerfarenhet en plattform för att komma igång och lära sig hur autonoma fordon fungerar. – Självkörande bilar blir allt mer vanliga. Tesla har sitt autopilotläget, Google har en egen autonom bil - som har loggat mer än en och en halv miljon amerikanska miles med mycket lång olycksfrekvensen. Men av någon anledning är människor fortfarande rädda för den här tekniken. Kanske finns det ett sätt som vi kan ändra på det, säger Timothy Freeburn, chef för PiBorg i Kickstartervideon.
Planen är att serien kommer att bestå av tävlingar som kommer att hållas hos PiBorg. Tävlingarna kommer att vara direktsändning så att alla hänga med över nätet. Tävlingarna kommer att bestå av upp till 23 varv (som tillsammans uppges vara ungefär en halv kilometer) med fem deltagare per tävling. Och robotarna kommer att tillhandahållas av PiBorg.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-10-22 20:26 V14.6.0-1