Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© nasa Elektronikproduktion | 03 augusti 2016

Mars Rover får sig en uppdatering

Efter en omfattande översyn och viktiga utvecklingshinder bakom sig, Àr NASA nu redo att gÄ vidare med den slutgiltiga utformningen och konstruktionen av nÀsta Mars Rover.
Planen Àn sÄ lÀnge Àr allt ska vara klart för avfÀrd under sommaren 2020, för att sedan landa pÄ den röda planeten under februari 2021.

För att minska riskerna och samtidigt göra kostnadsbesparingar , kommer den nya 2020 rovern att pĂ„minna vĂ€ldigt mycket om sin sexhujlade föregĂ„ngare – Curiosity. Men, den kommer dĂ€remot att förses med en rad nya vetenskapliga instrument.

Bland annat sĂ„ kommer roboten förses med ett helt nytt delsystem – som inkluderar en arm försedd med en borr – för att samla in stenar och jordprover. TvĂ„ vetenskapliga instrument monterade pĂ„ roverns robotarm kommer att anvĂ€ndas för att söka efter tecken pĂ„ tidigare liv samt bestĂ€mma vart roboten ska samla in prover genom att analysera olika egenskaper hos stenarna.

En svit av sensorer kommer att övervaka vÀderförhÄllanden samt dammmiljö, och en markradar kommer att bedöma den geologisk strukturen.

Det kommer att finnas en hel uppsĂ€ttning med kameror och en mikrofon som – förhoppningsvis – kommer att fĂ„nga bilder och ljud vi aldrig tidigare sett eller hört. Informationen som dessa kameror och mikrofonen kan ge gĂ€llande landningen kan komma att ge vĂ€rdefull data som kan hjĂ€lpa att planera framtida marslandningar.

Och som ni kan se pÄ bilden, sÄ finns det norsk teknologi med i bygget.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2