Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© vladek dreamstime.com Komponenter | 05 augusti 2016

Sivers IMA levererar radarsensorer till Gigasense

Sivers IMA meddelar att Gigasense, en leverantör inom omrÄdet industriell kransÀkerhet, nyligen lanserat en ny generation av antikollisionssystem för Traverskranar.
Produkten har implementerats hos flera slutkunder och i samband med det har parterna tecknat ett ramavtal som omfattar leverans av radarsensorer till Gigasense.

– Sivers IMA’s radarteknologi lĂ€mpar sig utomordentligt för denna typ av industriella applikationer, dĂ€r man behöver sĂ€kerhetslösningar som fungerar Ă€ven i de mest krĂ€vande miljöer. Efter ett lĂ„ngt utvecklingsarbete med Gigasense team har denna tidigare design win nu resulterat i att en slutkundsprodukt lanserats pĂ„ marknaden, sĂ€ger Robert Ekström, vd för Sivers IMA.

Gigasense introducerade nyligen ett antikollisionssystem för Traverskranar med syfte att undvika olyckor och skydda sÄvÀl personal som anlÀggningar för att sÀkerstÀlla produktion. MikrovÄgstekniken frÄn Sivers IMA i detta system Àr vÀsentligt för att kunna verka med rÀtt prestanda i tuffa miljöer som exempelvis stÄlverk, gruvor och hamnar.

Det initala avropsordern som Sivers IMA redan börjat leverera mot, innebÀr leveranser under 2016 till ett vÀrde av 1 miljon kronor.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2