Annons
Annons
© 4designersart dreamstime.com Komponenter | 09 augusti 2016

Renesas lämnar mikrovågs-området

I syfte att koncentrera sina resurser på fokusområden kommer Renesas dra sig ur mikrovågshalvledar-området.
Renesas kommer istället att lägga mer fokus på optoelektroniska enheter såsom olika slags dioder. Renesas förklarar att de har arbetat för att öka prestandan inom compound-verksamheten genom att utveckla nya produkter - samtidigt som man genomför olika åtgärder, inklusive att minska tillverkningskostnaderna och främja utvecklingens effektivitet.

Inom Renesas compound-verksamhet har bolaget dragit slutsatsen att det blir allt svårare att hålla lönsamheten vid liv inom just mikrovågs-området. Detta beror enligt bolaget bland annat på att marknadens storlek krymper som en följd av införlivandet av Peripheral Component-funktionalitet i system-on-chip (SoC)-enheter samt fallande priser orsakade av uppkomsten av konkurrerande hårdvarutillverkare, i synnerhet i Taiwan.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2