Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 10 juli 2002

One-Stop-Shopping för Bluetooth

ETL SEMKO har kvalificerat sig som BQTF - Bluetooth Qualification Test Facility.
Tillverkare av trådlösa Bluetooth-produkter måste få dem godkända av ett auktoriserat och opartiskt organ - en Bluetooth Qualification Body (BQB). ETL SEMKO var bland de första provningslaboratorierna att få en BQB godkänd. ETL SEMKO har kvalificerat sig som BQTF - Bluetooth Qualification Test Facility. Bluetooth Qualification Review Board står för utnämningen.

Vad betyder det här i praktiken, Björn Rosenquist, chef för Radio&EMC på ETL SEMKO?
- "Redan inom ett halvår kommer det med största sannolikhet att bli ett absolut krav att alla RF (Radio Frequency)-prestandaprovningar bara får göras av en BQTF, dvs ett ackrediterat provningslaboratorium med ett validerat provningssystem för Bluetooth", enligt Björn.

Utöver själva kvalificeringen måste alla Bluetooth-produkter uppfylla regulativa krav i det länder de ska säljas.
- "Med vårt koncept One-Stop-Shopping hjälper vi kunderna att både prova och certifiera sina produkter i en enda process", förklarar Björn vidare. "En enda instans eller leverantör som klarar allt från test till certifiering. Produkterna når alltså marknaden snabbare, oavsett var i världen lanseringen ska ske."

Bakom Bluetooth står nio multinationella jättar bl a Ericsson, IBM, Intel, Nokia och Toshiba. Inom några år räknar man med att Bluetooth-lösningar kommer att finnas i flera miljarder produkter.

ETL SEMKO är en division inom Intertek Testing Services, som nyligen noterades på Londonbörsen.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2