Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© homiel dreamstime.com Elektronikproduktion | 12 augusti 2016

Starkt av JLT - men fortsatt komponentbrist

JLT Mobile Computers hade ett starkt kvartal där bruttoresultatet var all time high. Samtidigt känner bolaget fortfarande av effekterna av jordbävningen i Japan, som drabbade en av deras leverantörer.
Orderingång landade på 69,3 miljoner kronor (42,4). Omsättning låg på 63,7 miljoner kronor (43,7) och rörelseresultatet blev 6,0 miljoner (2,4). Resultat efter skatt blev 5,2 miljoner kronor (2,0).

"JLT gick in i 2016 med en stark orderstock och har haft en god orderingång speciellt under årets början. Detta har resulterat i att andra kvartalet är ett av de starkaste i företagets historia. Omsättningen slutade på 39 MSEK. Bruttovinsten slutade på 15 MSEK vilket är nytt all time high", skriver vd Per Holmberg.

Företaget anger också fortsatta problem i samband med de jordbävning som tidigare under året drabbade Japan:

"Under första kvartalet drabbades en av våra Japanska leverantörers fabrik av serie kraftiga jordbävningar. Detta har påverkat tillgången av vissa komponenter under andra kvartalet och kommer även ha viss påverkan under tredje kvartalet. Arbetet fortgår med hög prioritet att tillsammans med leverantören minimera förseningar av kundleveranser.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-19 10:20 V10.9.5-1