Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ngweikeong dreamstime.com Analys | 12 augusti 2016

Osram och MLS ska karva ut ny position inom LED

Tyska belysningstillverkaren Osram har beslutat att sÀlja sin lamp-affÀrsenhet LEDvance till ett kinesisk konsortium som leds av IDG Capital Partners och inkluderar LED-tillverkaren MLS.
FörsÀljningen innebÀr en milstolpe dÀr kinesiska LED-tillverkare framgÄngsrikt förvÀrvar en utlÀndsk tillverkare med hjÀlp av en internationell investeringsgrupp.

"FörsĂ€ljningen av LEDvance visar att stora, internationella belysningsföretag lĂ€mnar LED-belysningsomrĂ„det pĂ„ grund av sina olönsamma utsikter", sĂ€ger Roger Chu, forskningschef för LEDinside, en division hos analyshuset TrendForce. "Å andra sidan har kinesiska LED-belysnings-företag en total kostnadsfördel och fĂ„r hjĂ€lp av regeringen, sĂ„ att de kan ta tillfĂ€llet i akt att utöka sina marknadsandelar."

LED-belysnings-penetrationsgraden pÄ den globala marknaden för allmÀnbelysning ökade till 31 procent 2015. Trots den ökande penetrationen har konkurrensen mellan leverantörerna blivit sÄ intensiv att mÄnga stora internationella varumÀrken tvingas överge sina belysningsföretag som de Àgt i mÄnga Är. Enligt LEDinside uppgick Osrams omsÀttning för 2015 till 6,1 miljarder dollar.

FörsÀljningen av LEDvance Ätföljs av en strategisk allians mellan Osram och MLS. Konkret kommer MLS börja köpa stora volymer av LED-chip frÄn Osrams fabrik i Malaysia med början nÀsta Är.

-----

LĂ€s mer hos: Trendforce.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2