Annons
Annons
© saab Elektronikproduktion | 15 augusti 2016

Saab får order på radaruppgraderingar

Försvarsföretaget Saab har tecknat ett avtal med det australiensiska försvaret om att uppgradera arméns markbaserade luftvärnssystem RBS 70 och Giraffe AMB-radar.
Ordervärdet uppgår till cirka 208 miljoner kronor.

Den befintliga IFF-förmågan (identifiering av vän eller fiende) hos de RBS 70- och Giraffe AMB-system som levererats enligt AIR 90-programmet, kommer att uppgraderas till att innehålla så kallade Mode 5-funktioner. Mode 5 använder modern modulering, kodning och kryptografiska tekniker för att övervinna de begränsningar av säkerhet och prestanda som finns i befintlig Mode 4. Dessutom ger Mode 5 utökad kapacitet för datahantering, för säker överföring av GPS-positioner och andra utökade data.

– Uppgraderingen av Saabs IFF till Mode 5 säkerställer att den australiensiska arméns RBS 70- och Giraffe AMB-radarförmåga fortsätter att ge trupperna världsledande skydd mot ett stort antal luftburna hot, säger Dean Rosenfield, chef för Saab Australien.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1