Annons
Annons
© yuriy chaban dreamstime.com Elektronikproduktion | 19 augusti 2016

PKC vinner jättekontrakt med Bombardier

Finska EMS-koncernen PKC har dragit kontrakt värt upp till 200 miljoner euro eller 1,9 miljarder svenska kronor.
PKC Group har vunnit nya kontrakt på rullande leveranser för Bombardier Transportation. Detta följer på att parterna nyligen undertecknade ett globalt partnerskapsavtal med cirka 50 miljoner euro som fasta order och ungefär ytterligare 150 miljoner euro i ordervärde som optioner.

Kontraktet omfattar leveranser av elskåp till en BT:s kund i Centraleuropa och omfattar långsiktiga leveranser fram till sent 2020. Leveranserna kan omfatta upp till 17 olika typer av elskåp per dubbeldäckat Intercity-tåg som avses i ordern. Leveranserna till detta kontrakt inleds omgående och kommer att fortsätta med den fasta delen av kontraktet som löper till år 2019.

Dessutom har PKC Group tilldelats ett kontrakt av Bombardier som gäller för den brittiska järnvägsmarknaden. Denna förväntas växa kraftigt under de kommande åren. Värdet av det första brittiska kontraktet beräknas till högst 5 miljoner euro. Leveranserna beräknas starta under året och fortsätta till och med 2019.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1