Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 18 juli 2002

Satellitorder till SAAB Ericsson

Saab Ericsson Space vinner tyskt satellitkontrakt.
Saab Ericsson Space i Göteborg utvecklar antennsystem till tyska radarsatelliter. Kontraktet, som tecknats med tyska OHB-System frÄn Bremen, omfattar utrustning till fem satelliter inom SAR-Lupe programmet. Leveranserna skall pÄgÄ fram till Är 2005.

SAR-Lupe Àr ett satellitbaserat övervakningssystem baserat pÄ radarteknologi, med en upplösning pÄ mindre Àn 1 meter. Rymdsegmentet bestÄr av fem satelliter som placeras i tre olika banor pÄ ungefÀr 500 km höjd. Den första satelliten planeras skjutas upp Är 2005 med en rysk bÀrraket.

Saab Ericsson Space ansvar omfattar utveckling och tillverkning av satelliternas kompletta SAR antenner (Syntetisk Apertur Radar), bestÄende av en reflektorantenn och en utfÀllningsbar antennbom med tillhörande matarhorn, till var och en av de fem satelliterna. Den stora reflektorantennen, med en diameter pÄ över tre meter, Àr baserad pÄ Saab Ericsson Space grundkoncept för reflektorantenner. Den tillverkas i ett kompositmaterial med stabila termiska egenskaper i kombination med lÄg vikt. Den har en jÀmn reflektoryta och hög ytfinhet. Tillverkningen sker vid Saabs anlÀggningar i Linköping. Den utfÀllningsbara bommen med tillhörande öppningsmekanism utvecklas av österrikiska Austrian Aerospace, ett helÀgt dotterbolag till Saab Ericsson Space.

OHB-System i Bremen Ă€r huvudansvarig för satellitens uppbyggnad och slutkund Ă€r motsvarande tyska FMV, Bundesamt fĂŒr Wehrtechnologie und Beschaffung. Hur mycket ordervĂ€rdet uppgĂ„r till nĂ€mns inte.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-12 22:05 V11.10.12-2