Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Saab Elektronikproduktion | 31 augusti 2016

Saab köper Phaeros Group BVBA

Saab kommer att köpa Phaeros Group BVBA, med bas i Belgien. Bolaget erbjuder ledningssystem för hamnar pÄ den globala marknaden.
Saab skriver att förvÀrvet Àr i linje med strategin för tillvÀxt inom sektorn för hantering av sjöfart.

– Det hĂ€r Ă€r en strategiskt viktig och lĂ„ngsiktig affĂ€r för Saab. Den stĂ€rker vĂ„r produktportfölj inom ledningssystem för hamnterminaler och Ă€r en utmĂ€rkt plattform för att bygga vidare pĂ„ vĂ„rt gemensamma kundunderlag och stĂ€rka vĂ„r förmĂ„ga att tillhandahĂ„lla ledande produkter för hantering av sjöfart vĂ€rlden över, sĂ€ger Anders Carp, chef för affĂ€rsenheten Traffic Management inom Saabs affĂ€rsomrĂ„de Surveillance.

Phaeros har 27 anstÀllda i Antwerpen, Belgien och Chennai, Indien. Företaget kommer att integreras i Saabs affÀrsomrÄde Surveillance, produktomrÄdet Maritime Traffic Management med huvudsaklig verksamhet i Holland, Kanada och Sverige.

– Phaeros-teamet ser fram mot att bli en del av Saab. Vi tillför unik teknik som tillsammans med Saabs lösningar kommer att fĂ„ betydligt bredare tillĂ€mpning pĂ„ marknaden, sĂ€ger Stan De Smet, vd för Phaeros.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1