Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© saniphoto dreamstime.com Elektronikproduktion | 03 oktober 2016

Midsummer får ny order

Solenergiföretaget Midsummer fÄr ny order frÄn kund i Asien pÄ sitt DUO-system för tillverkning av tunnfilmssolceller.
Midsummer har fÄtt ytterligare en order pÄ sitt kompakta DUO-system för tillverkning av flexibla tunnfilmssolceller frÄn en icke namngiven kund i Asien, detta efter att det första systemet som Midsummer redan levererat till kunden övertrÀffat kundens celleffektivitetskriterier med mer Àn tvÄ procentenheter. PÄ grund av den starka efterfrÄgan pÄ lÀtta och flexibla moduler, beslutade sig kunden sig för att köpa ytterligare ett DUO-system, som kommer att levereras i mitten av 2017.

– Denna fantastiska framgĂ„ng med vĂ„ra duktiga ingenjörer Ă€r ytterligare ett bevis pĂ„ att Midsummer och svensk teknik ligger i framkant pĂ„ vĂ€gen mot en fossilfri planet. DUO-systemet Ă€r nu det mest spridda tillverkningssystemet för flexibla CIGS-solceller. Vi har Ă„ter igen visat att vi Ă€r den ledande leverantören av nyckelfĂ€rdiga produktionslinjer av flexibla tunnfilmssolceller, vars utveckling har gjorts möjlig genom det fokuserade och lĂ„ngsiktiga stödet vi fĂ„tt frĂ„n Energimyndigheten och genom Mistras och SSFs ProEnviro-program, sĂ€ger Sven Lindström, vd, Midsummer AB.

Systemet kommer att anvÀndas för tillverkning av lÀtta, flexibla paneler för att tillfredsstÀlla det vÀxande behovet av portabla paneler och takinstallationer.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2