Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 06 augusti 2002

Saab och STN får försvarsorder

Saab Bofors Dynamics har i samarbete med tyska STN ATLAS och Ericsson Microwave Systems vunnit ett kontrakt på nya luftvärnssystem för det finska försvaret.
STN ATLAS är huvudleverantör. Kontraktssumman uppgår till drygt 120 M Euro, varav cirka 30 M Euro är Saab Bofors Dynamics del i upphandlingen.

- Denna order befäster vår position som en världsledande leverantör av korträckviddiga luftvärnssystem och banar väg för liknande affärer med andra länder, säger Ingemar Andersson, VD för Saab Bofors Dynamics.

Ordern omfattar dels ett mobilt luftvärnssystem kallat ASRAD-R samt dels robotsystem RBS 70 MANPAD. Saab Bofors Dynamics ansvarar för RBS 70 MANPAD, delar i ASRAD-R samt BOLIDE robotar till bägge systemen. Ordern är ett genombrott på exportmarknaden för flera nya produkter; ASRAD-R, BOLIDE-roboten samt nytt mörkersikte till RBS 70. Den tysk-svenska konstellationen har vunnit i hård konkurrens med fransk-engelska THALES.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2