Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© beatricee _dreamstime.com Elektronikproduktion | 13 oktober 2016

Intervju: Norautrons investering i Polen

Evertiqs polska redaktion har pratat med Norautrons vd Øyvind Sedivy om bolagets investeringar i Polen.
– Vi hade haft ett delvist Ă€gande i bolaget sedan 1997, pĂ„ en nivĂ„ av 26 procent av aktierna. I slutet av 2014 förstod jag att en ytterligare del av aktierna var möjliga att förvĂ€rva och med vĂ„ra redan etablerade planer för tillverkning av elektronik och box build i Polen var detta var detta ett snabbt sĂ€tt att till fullo Ă€ga och kontrollera verksamheten för oss.

Under 2015 köpte Norautron dÀrför upp 100 procent av aktierna i Polmatex Wolma och Àndrade namnet till Norautron SA. DÀrefter har bolaget investerat i renovering av byggnader och utrustning relaterat till mekanik och mekanik.

Bolaget har nu börjat etablera sin elektromekaniska produktion och ocksÄ installerat ytmonteringsutrustning och testutrustning. Dessutom genomgÄr anlÀggningens anstÀllda trÀning i Sverige och Norge.

– NĂ€sta Ă„r planerar vi att överföra kunder frĂ„n Norge och Sverige.

Investeringen i Polen Àr tÀnkt att komplettera befintlig produktion inom gruppen. I dagslÀget har siten cirka 85 anstÀllda men det lÀr troligen bli fler under 2017 nÀr produktion överförs till fabriken.

Norautron har ocksÄ en förhoppningar om att fortsÀtta utöka pÄ platsen med en ny byggnad för elektronikproduktion. Detta kan i sÄdana fall ske inom tre-fem Är. Fokus nu har emellertid som nÀmnts legat pÄ att renovera befintliga byggnader.

– Standarden Ă€r nu pĂ„ vĂ€g mer eller mindre upp till den standard som vi har i Kina, Sverige och Norge. Vi mĂ„ste ha representativa anlĂ€ggningar, maskiner och personal med rĂ€tt kompetens för att betjĂ€na vĂ„ra internationella kunder inom marin, offshore, medicinteknik, fordon och industriell verksamhet.

– Vi Ă€r övertygade om att vĂ„r polska gren kommer att bli ett viktigt produktionscenter för kunder frĂ„n Skandinavien, Europa och USA, sammanfattar Øyvind Sedivy.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1