Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© irochka dreamstime.com Elektronikproduktion | 25 oktober 2016

ChemSec uppmanar kommissionen att inte öppna upp REACH

Det internationella kemikaliesekretariatet ChemSec uppmanar EU att inte öppna upp REACH utan istÀllet arbeta med förbÀttringar.
Ramverk inom EU genomgÄr regelbundet en formell granskning. Baserat pÄ en uppsjö av intressent-utlÄtanden om huruvida ramverket har fungerat som avsett, beslutas sedan om det bör behÄllas som det Àr eller om det ska öppnas upp för en mer omfattande översyn.

REACH, den europeiska kemikalielagstiftningen, genomgÄr för nÀrvarande en översyn. I detta sammanhang rÄder ChemSec kommissionen att inte öppna upp REACH ytterligare.

"I grunden Àr REACH en stor bit av lagstiftning för att sÀtta EU-medborgarna först och samtidigt driva utbytet av giftiga Àmnen. Genom att öppna upp REACH finns en verklig risk för en försvagning av det", sÀger Frida Hök, ChemSec:s politiska rÄdgivare.

"För att inte nÀmna all osÀkerhet det skulle generera för europeiska företag som redan spenderat stora resurser för att driva sin verksamhet i linje med REACH."

IstÀllet föreslÄr ChemSec ett antal förbÀttringar för att anvÀnda REACH till sin fulla potential; Upphöjda kvalitetsnormer för tillstÄndsansökningar och registreringsdata, en grupperings-approach för kemikalier och införandet av artiklar i tillstÄndsprocessen.

ChemSecs förbÀttringsförslag finns i sin helhet att lÀsa hÀr
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2