Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© saab Elektronikproduktion | 26 oktober 2016

Saab skriver avsiktsförklaring med PGZ

Saab har tecknat en avsiktsförklaring med Polens största försvarsföretag, Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ) om samarbete inom marina projekt.
Avsiktsförklaringen innebÀr ett nÀrmare samarbete för planering och leverans till polska marina program, sÄsom ubÄtskonstruktion för den polska marinen samt exportkunder. Tidigare i Är signerade Saab och PGZ en övergripande avsiktsförklaring för ett utökat samarbete inom ett flertal gemensamma projekt inom den modernisering av marinen, flygvapnet och land-omrÄdet som Polen nu genomför.

– Jag Ă€r övertygad om att samarbetet mellan Polska Grupa Zbrojeniowa och Saab kommer att gynna bĂ„de oss och den polska marinen. Att sĂ€kerstĂ€lla polsk sĂ€kerhet, Ă€ven till havs, Ă€r en av de viktigaste uppgifterna för PGZ som en följd av den tekniska moderniseringsplanen. Undertecknandet av detta avtal öppnar dörren för den polska försvars- och varvsindustrin till ett brett utbud av tekniskt samarbete, medan det för den polska marinen, Ă€r en möjlighet att skaffa de mest moderna fartygen, sĂ€ger Arkadiusz Siwko, VD för Polska Grupa Zbrojeniow

– Polen Ă€r en mycket viktig marknad för Saab och dĂ€rför utvecklar vi nu ett starkare partnerskap. Vi delar samma sĂ€kerhetsutmaningar i Östersjön och tillsammans kan vi förstĂ€rka samarbeten i pĂ„gĂ„ende försvarsprojekt samt erbjuda ett oövertrĂ€ffat industriellt erbjudande till den polska slutkunden, förklarar Gunnar Wieslander, chef för Saab Kockums.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1